Fri frakt på beställningar över 2 000 kr. Webbshoppen innehåller endast ett urval – besök vårt showroom för komplett sortiment!

Allmänna villkor

1. Allmänt

Vi som tillhandahåller den här webbshoppen för återförsäljaren är Luxaflex Scandinavia AB org nr 556391-9728, en del av koncernen Hunter Douglas N.V. Med benämningarna ”vi, våra, vårt och oss” avses Luxaflex Scandinavia AB.

När du som konsument handlar via internet, gäller Konsumentköplagen (1990:932), lagen (2005:59) om distans- och hemförsäljningsavtal Distansavtalslagen), personuppgiftslagen samt lag (2002:562 om elektronisk handel och andra informationssamhällets tjänster (Lag om e-handel).

För företagskunder gäller köplagen samt Lagen om e-handel för det frågor som inte uttryckligen regleras i dessa villkor med undantag från vad som särskilt anges för konsument nedan.

Vi har rätt att ensidigt ändra dessa Allmänna villkor och de eventuella förändringar som vi gör träder i kraft tidigast 30 dagar efter det att de justerade villkoren har gjorts tillgängliga på vår sajt.

Företagsinformation:

Luxaflex Scandinavia AB

Tråddragarleden 51

Box 144

SE-33423 Anderstorp

Sverige

Telefon: +46 371 89500

E-post: info@luxaflex.se

2. Produktpresentation

Vi har gjort vårt yttersta för att färg och utseende ska återges på ett korrekt sätt i webbshoppen. Olika skärmar och individuella skärminställningar kan påverka hur färger och utseende återges. Därav kan vi inte garantera att färger och utseende överensstämmer exakt med de bilder som finns i webbshoppen. Om du vill se exakt färg och utseende rekommenderar vi dig att istället besöka butiken.

3. Barnsäkerhet

Luxaflex® följer den europeiska standarden SS-EN 13120 (Invändiga solskydd – Funktions- och säkerhetskrav) som ett minsta säkerhetskrav. Vi utvecklar kontinuerligt nya produkter för att bidra till minskade olycksrisker. För att minimera risken att ett litet barn kommer till skada får en kedja eller lina i de flesta fall inte hänga längre ner än 150 cm över golvet. I webbshoppen erbjuder vi därför en godkänd standardlängd på våra kedjor och linor, vilket är 100 cm. Har du andra önskemål på kedja eller linans längd ber vi dig att besöka butiken.

4. Köp och avtal

När du registrerar din beställning i kassan hos Luxaflex® Scandinavia AB godkänner du samtidigt våra allmänna villkor.

Du kommer automatiskt att motta en orderbekräftelse via e-post när din beställning är genomförd. Upptäcker vi felaktigheter, t.ex. ändrade leveranstider eller andra oförutsedda händelser, kommer vi att kontakta dig angående din beställning.

Vi ingår endast avtal med myndig person.

Vår strävan är att alltid ha uppdaterad information i webbshoppen. Vid uppenbara felaktigheter i vår information förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Skulle du inte acceptera vår korrigering har du alltid rätt att avboka din beställning.

Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

5. Priser

Priserna i webbshoppen uppdateras löpande och inkluderar alltid 25% moms. Eventuella fraktkostnader tillkommer. Vi reserverar oss för felaktig information på grund av tekniska eller mänskliga fel. Våra priser och avgifter kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.

6. Vävprover

Vävprover kan beställas för samtliga produkter i näthandeln. Dessa skickas mot en kostnad av 25 kr/styck. Leveranstiderna på vävproverna varierar, men vår ambition är att du ska motta alla vävprover inom 5-10 arbetsdagar. Leverans av vävprover sker direkt till din brevlåda.

7. Frakt

Vid beställning över 2 000 kr är ordern fraktfri. För order under 2 000 kr tillkommer en fraktkostnad om 89 kronor.

8. Generella leveranstider

Observera att dessa leveranstider endast är generella och leveransen kan ske både före och efter nedanstående dagar. Kontakta din butik eller skicka ett e-post till retail@luxaflex.se om du vill ha mer information kring leveranstider.

Rullgardiner 10 arbetsdagar

Duette® gardiner 13 arbetsdagar

Plisségardiner 8 arbetsdagar

Lamellgardiner 10 arbetsdagar

Twist® gardiner 20 arbetsdagar

Persienner 13 arbetsdagar

Hissgardiner 18 arbetsdagar

Gardinlängder 21 arbetsdagar

Gardinskenor 8 arbetsdagar

Angivet ovan är endast generella leveranstider som kan komma att variera. Vid stora förseningar kan vi komma att kontakta dig efter lagd order.

Vid slutförsäljning och längre leveranstider än ovan angett informeras kunden via e-post eller telefon inom två arbetsdagar. Vid försening har kunden rätt att häva köpet utan kostnad, förutsatt att detta sker innan beställd produkt har börjat tillverkas. Vid leveransförsening av väsentlig betydelse kan köpet hävas. Observera att om du har beställt flera olika produkter så kommer din leverans att ske i en helhet och beräknas utifrån den produkt som har längst leveranstid.

Efter slutförd order bekräftas kunden via e-post. Outlösta paket debiteras med hela ordervärdet.

9. Transportskada

Om din produkt har skadats under transporten skall detta anmälas till oss via e-post info@luxaflex.se senast inom fem dagar. Det är viktigt att du i anmälan beskriver skadorna och händelseförloppet så utförligt som du kan. du direkt se att din order är skadad vid leveranstillfället ska du anmäla detta direkt till ditt utlämningsställe eller chaufför.

10. Betalningsformer

Kort och banköverföring

Vi använder oss av Klarna för kortbetalning och banköverföring. När du handlar hos oss kommer du att flyttas till en krypterad säker sida när du ska betala. Vi lagrar inga konto-eller kortuppgifter. Kortbetalningarna innefattas av 3D-secure som är en säkerhetsstandard framtagen av bankerna.

Faktura

Med Klarna har du möjlighet att betala för din order via faktura. Betalningstiden för faktura är 14 dagar. Du behöver inte uppge dina kortuppgifter för att handla via Klarna faktura. Inga extra avgifter tillkommer från oss.

Konto

Med Klarna konto kan du delbetala hela ditt orderbelopp. Se gällande villkor hos Klarna.

Övrigt

Vid köptillfället kan en kreditprövning tas på dig. I så fall kommer en kopia på detta att skickas hem till dig i efterhand via post. Vid utebliven betalning tillkommer avgifter. Se gällande villkor hos Klarna.

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna använder dina personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Ditt personnummer används som kundnummer för att förenkla kundhanteringen.

11. Reklamation

Enligt konsumentköplagen har du rätt att reklamera en produkt inom tre år, förutsatt att det fanns felaktigheter med produkten vid leveranstillfället.

Om du upptäcker problem med din produkt redan vid leveranstillfället vill vi att du snarast skickar ett meddelande till retail@luxaflex.se. Observera att en sådan reklamation behöver ske inom skälig tid från dess att problemet med produkten upptäckts. Inkommer reklamationen inom två månader från tillfället då problemet upptäckts anses det vara inom skälig tid.

Efter att ha varit i kontakt med oss kan du behöva skicka tillbaka produkten. Läs mer om hur du returnerar produkter till oss under ”så här returnerar du”. När vi har mottagit produkten gör vi en bedömning huruvida det rör sig om fel på produkten. Vid eventuell tvist förbinder vi oss att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

12. Regler vid retur/ångerrätt

Våra produkter är skräddarsydda och kan därmed varken lämnas tillbaka eller bytas ut, såvida de inte är defekta enligt definitionerna i Luxaflex® garanti. Tillverkningen av måttanpassade produkter sker i det mått du har angett vid beställning. Därav är det viktigt att tänka på att dra av för exempelvis luft mellan gardin och golv.

På grund av temperatur och luftfuktighet m.m. kan tygerna komma att förändra sig. Därför godkänner vi en differens på 0,5% av dina angivna mått.

13. Garanti

Vi lämnar alltid 5 års garanti på Luxaflex® produkter. Garantin gäller om en vara går sönder trots normal användning. Däremot omfattar inte garantin om produkten har gått sönder på grund av felaktig eller oaktsam användning. Faktura eller kvitto gäller som garantibevis.

14. Så här returnerar du

Kontakta retail@luxaflex.se för retursedel och information kring hur du skickar tillbaka din produkt.

15. Force Majeure

Vi är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt dessa Allmänna villkor, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.